Krav til søker

Når du skal låne penger, enten det er forbrukslån eller kredittkort, vil det alltid være noen krav til deg som søker. Bankene er nøye med hvem de låner ut penger til, siden det tross alt er usikrede lån vi snakker om, hvor det kun er signaturen din som er garanti for at banken får tilbake de lånte pengene.

Kredittkort og forbrukslån har mange av de samme krav til søker, men søknadsprosessen er ofte veldig ulik. Det er ofte en mye kortere søknadsprosess til kredittkort, fordi det ofte er snakk om mindre summer og det ikke er like stor risiko, som ved et forbrukslån.

Alder og bosted

Hvilken alder og hvor du bor har ikke så mye å si egentlig. Det eneste, er at alle kredittselskaper, som tilbyr kredittkort og forbrukslån, har en minste alder. Denne alderen ligger gjerne på 20-25 året sted, som minste krav til alder for at du skal få lov til å låne av det aktuelle selskapet. I Norge er loven uansett minst 18 år ved kredittlån.

Krav til inntekt

Krav til inntekt har alle kredittselskaper, noen vil også kreve at du er fast ansatt. Her er kravene veldig forskjellige, men minstekravet ligger ofte på 230.000 kroner et eller annet sted i minsteinntekt.
Det er ikke like store krav til fast ansettelse ved kredittkort, men det skyldes kun at det ofte er mindre beløp det er snakk om. Skal du få en høy kredittgrense på kredittkortet, så skal du ha en inntekst som tilsvarer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *